FORMATIA AUTENTIC

duminică, 12 iulie 2009











Azi m-am gandit sa scriu despre o formatie,despre 2 baieti frumosi,am vorbit o perioada buna cu ei la telefon,cam vreo 3 ani,mai mult cu Denis,ca pe Catalin ,nu il gaseam.
FORMATIA AUTENTIC,ca despre ei vorbesc,doi baieti foarte de treaba,unul mai calm[Catalin].
si unul mai nervos[Denis]...
Pentru ca il sunam foarte des pe Denis,ajunsese sa imi stie si numarul,am avut parte si de cateva certuri pe chestia asta,dar ia trecut,si lui,si mie...
A fost o perioada foarte frumoasa....dupa vreun an de vorbit,discutat,certat pe la telefon,i-am si vazut pe la Casa De Cultura,cu un spectacol,....au cantat vreo 3 melodii/...apoi m-am dus si am discutat,si mi-au dat autografe....
Tin minte ca in acel spectacol au cantat Raoul,Anee's,Nicolaie Guta,Dorel de la Popesti....
Acum cateva mici sau mari informatii despre componentii trupei Autentic,dar si despre formatie ,in general....
Catalin Bota s-a nascut la Sibiu si a absolvit facultatea de textile-pielarie din cadrul Politehnicii Iasi. In paralel cu facultatea a urmat cursurile studioului de interpretare a muzicii usoare si de jazz din cadrul Casei Studentilor Iasi , la clasa profesorilor Romeo Cozma si Stela Dobriban.
Debutul muzical l-a avut in 1989, cand a cantat pentru prima data pe scena, la Sala Polivalenta din Iasi, alaturi de Loredana Groza si Compact. Din 1990 si pana in 1994, a participat la diferite festivaluri de muzica usoara din tara ( Flori de mai - Calarasi, Floarea de colt - Campulung Moldovenesc, Ghiocelul de aur - Alexandria, Trofeul tineretii -Amara, Mihaela Runceanu – Buzau, Cantaretii cetatii - Craiova, etc), unde a obtinut premii importante.In august 1994 a participat la Festivalul de la Mamaia.
Odata cu participarea la acest festival, se poate spune ca si-a facut trecerea de la solist amator la solist profesionist. In 1995 a lansat primul album solo, compus in intregime de Cristian Faur. Albumul s-a intitulat The music of the night
. Al doilea album solo l-a lansat un an mai tarziu, in 1996, si s-a intitulat Cat e de geloasa.
Acest album cuprindea melodii semnate de Cristian Faur, Florin Grigoras de la formatia Riff si Ion Cristinoiu.In perioada 1995-1998 a lucrat ca redactor - realizator la postul de televiziune “Tele 7 ABC. Iimpreuna cu monica mihai a realizat emisiunea Primul pas.
Tot in aceasta perioada a fost realizator al emisiunilor Geaman primul pas si Cinema shop, la postul de radio 2M+ devenit mai tarziu Activ Fm.
Denis Mihai s-a nascut la Bacau si a absolvit Facultatea de Chimie Alimentara din cadrul Universitatii din Bacau. Studiile muzicale le-a facut la Casa de Cltura din Bacau , la clasa profesorului Ciprian Manta.
Debutul in muzica l-a avut in 1999, odata cu infiintarea trupei Dr.BEAT alaturi de Catalin Bota.
Trupa Autentic s-a infiintat in 2002, iar componeta trupei a ramas aceeasi de atunci si pana in prezent: Catalin Bota si Denis Mihai.
Sub aceasta titulatura au lansat albumele
Asa beu' oamenii buni -in 2002
si Iara beu',iara petrec -in 2004.
Tot in 2004 au inceput colaborarea cu Mirabela Dauer. Pe langa turneele sustinute in tara alaturi de nume mari ale scenei romanesti precum Florin Piersic, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Irina Loghin, Mioara Velicu, etc, au sustinut si o multime de turnee in starinatate (Germania , Austria, Italia, Spania, dar si in Statele Unite si Canada).
Pe data de 1 iulie 2008, trupa Autentic lanseaza a lansat un nou album intitulat'' Casa dulce,casa. ''
Grupul AUTENTIC, cu nume predestinat parca, inspre a pastra autenticitatea si frumusetea folclorului, respecta valoarea mesajului, si imbraca frumos cantece din batrani stiute, si le aduce pubicului asa cum sunt ele, nealterate…dar contemporane,..moderne.
Catalin si Denis, mai pe scurt trupa etno Autentic, a lansat pe data de 27 iunie un nou album. Acesta cuprinde 15 melodii etno si se intituleaza „Casa, dulce casa”.
Pentru acest album, cei doi au colaborat atat cu Raoul, cat si cu Cristian Faur, cel care semneaza si orchestratiile melodiilor.
Si vorbind despre Cristian Faur, trebuie mentionat faptul ca el este singurul compozitor de la noi din tara ce a reusit performanta de a duce Romania pe locul 3 la Eurovision, compunand piesa „Let me try” pentru Sistem si Luminita Anghel. Surprizele de pe album nu se opresc aici. El contine si doua piese cantate de Autentic impreuna cu Mirabela Dauer.
Este vorba de 2 melodii celebre ale Mirabelei, si anume „Ioane, Ioane” si „Morarita”, reorchestrate pentru a avea un sound de actualitate!
Albumul de fata, prezinta atat creatii cu tenta si tematica folclorica, pe de o parte dar si cantece de petrecere cunoscute, sau in prima auditie. ‚Casa dulce, casa’, este un album autentic prin structura lui, cu deschidere larga catre publicul iubitor al acestui gen, prezentand simplu si frumos, trairi ale sufletului, bucurii, dor, sau departare.


0 comentarii: