LA MULTI ANI MIRABELA DAUER,ANGELA SIMILEA,MARGARETA PASLARU SI DANIEL IORDACHIOAIE!!

sâmbătă, 11 iulie 2009















Azi 9 iulie,e ziua de nastere a 4 mari interpreti,a 4 mari atisti ce ne au incantat si ne incanta cu melodiile lor,4 artisti care nu mai au nevoie de nici o prezentare:MIRABELA DAUER,ANGELA SIMILEA,MARGARETA PASLARU SI DANIEL IORDACHIOAIE.

Mirabela Dauer nascuta Bela Scortaru, (n. 9 iulie 1947, Bucuresti) este o cantareata romana de muzica usoara.
In anul 1963 debuteaza alaturi de formatia rock Rosu si Negru cu care interpreta in special melodii din repertoriul Ritei Pavone.;">Din 1967 urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta la clasa profesoarei Florica Orascu, corepetitori Marius Þeicu si Marius Popp. In 1970 se produce debutul la Televiziune in emisiunea "Tele-Top", unde a interpretat melodia "De cand te-am intalnit" compusa de Marius Teicu.Mirabela devine in scurt timp o prezenta constanta a emisiunilor de televiziune.

De nici 6 ani,Mira,a revenit pe piata in forta,colaborand cu un interpret tanar,pe numele sau Raoul,cu care interpreta a lansat 3 albume.''As vrea sa imi dai inima ta','Dar din Rai','Floare alba,floare albastra'',unde Raoul a fost si textier ,interpret dar a semnat si muzica.In curand o sa apara un nou album sub semnataura binecunoscutului Raoul,unde Mirabela Dauer,canta cu multa dragoste.
Mai colaboreaza si cu Denis si Catalin de la formatia Autentic,si cu cei doi au reorchestrat si cantat vechile melodii''Roata morii''dar si ''iOANE,Ioane'',dar reorchestrate si cantate in stil etno.

Angela_Similea...

Dragostea pentru muzică a cuprins-o, încă din copilărie, când a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tănase.

Începe să cânte în 1965 în mişcarea de amatori, afirmându-se în cadrul Festivalului artiştilor amatori, obţinând locul III cu melodia Câmpia sub lună de V. Veselovsk
Obţine apoi Premiul I la concursul Primăvara bucureşteană, pentru ca primul succes în adevăratul sens al cuvântului să-l obţină odată cu premiul II de la Festivalul Internaţional "Cerbul de aur.La televiziune debutează în cadrul emisiunii-concurs Emoţii în premieră cu melodiile Aşa eşti tu şi GuantMelodia "Să mori de dragoste ranită", compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată "melodia secolului al XX-lea" de către public, cu ocazia galei organizate de TVR 2.
Angela Similea a revenit pe piaţa muzicală, după zece ani de absenţă, cu un nou album, intitulat „Lumea mea”, realizat de Ovidiu Komornik.

Patru din marile noastre vedete ale muzicii îşi sărbătoresc astăzi ziua de naştere: Angela Similea, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer şi Daniel Iordăchioaie.
Născuţi în zodia Racului, sensibilitatea îi caracterizează pe toţi deopotrivă. Numeroase şlagăre, mii de spectacole, zeci de albume, turnee, premii nenumărate, filme, iată în linii mari cum s-ar descrie carierele unor mari artişti care au trecut peste timp lăsând în mii de suflete vise şi speranţe. Au dat aripi unor tineri care au crezut în muzica lor.
Fiecare cânt al lor a însemnat o fereastră deschisă spre o lume în care, copii fiind, au crezut. Generaţii la rând s-au regăsit în muzica interpretată cu atâta căldură de cele patru mari voci care astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere. Dăruiesc continuu iubire iar drept mulţumire apariţiile lor sunt luate cu asalt. Publicul îi venerează, le sărută sufletele, îi mângâie, îi caută. Numai dragostea şi dăruirea lor pentru public, numai dorinţa de a nu-i înşela explică longevitatea unor cariere-model pentru orice tânăr care îşi doreşte să pornească în lumea muzicii. Sunt ei: Angela Similea, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer şi Daniel Iordăchioaie pentru care doar un simplu pas pe scenă se transformă într-o profundă emoţie trăită de o parte şi de alta a scenei.
LA MULTI ANI!!!












0 comentarii: