Festivalul International de Film Independent ANONIMUL 2009

joi, 6 august 2009


Festivalul de Film ANONIMUL – “un festival pe nisip” - a ajuns la cea de-a 6-a editie. Desfasurandu-se in aceeasi locatie unica (la Sfantu Gheorghe, unul dintre putinele locuri in care poti fi si la mare si in delta), festivalul este programat in perioada 10-16 august 2009 ruland in trei sectiuni competitionale (lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie). Competitia de lungmetraj cuprinde 7 filme, sectiunea de scurtmetraj 24 de scurtmetraje de fictiune, iar cea de scurtmetraje de animatie 18 filme.
Sectiunea de Programe paralele cuprinde programul Eco Docs (initiat in 2007) in cadrul caruia se vor prezenta productii recente ce abordeaza problemele globale cu care se confrunta omenirea in prezent. De asemenea, anul acesta, festivalul de film ANONIMUL va avea in program si o sectiune dedicata filmelor romanesti - scurt si mediumetraje, documentare de lung si scurt metraj.
Filmele sunt proiectate (in timpul zilei) in salile Complexului Cinema din Green Village. Intrarea se face pe baza de invitatii (distribuite la Info Point Dolphin Camping), in limita locurilor disponibile. Seara (incepand cu ora 20.45) toate filmele se vor putea viziona in camping, pe un ecran gigant, in aer liber. Intrarea este libera.
Cele 7 titluri propuse de selectionerul Ludmila Cvikova pentru competitia de LUNGMETRAJ din acest an sunt: UZAK IHTIMAL/ WRONG ROSARY in regia lui Mahmut
CEALALTA IRINA in regia lui Andrei Gruzsniczki, Romania Locul al 3lea, Festivalul de Film de la Bergamo, 2009
Nominalizare Cel mai bun actor in rol secundar
.Cele sapte titluri concureaza pentru Marele Premiu al Festivalului de film ANONIMUL in valoare de 3.000 USD, premiu acordat anul acesta exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.
Competitia de SCURTMETRAJ numara 42 de titluri, filme selectionate de catre criticul de film Irina Margareta Nistor si de Ludmila Cvikova.
La categoria scurtmetraj de fictiune filmele sunt: Imaginary Friend Practical Manual, regia Ciro Altabas,

Seria de concerte din Satul Filmului debutează marţi, 11 august, începând cu orele 21.15, cu prezentarea în premieră în cadrul Festivalului de Film ANONIMUL a unui experiment live cu totul inedit:

Songs for Andy Warhola's Screen Tests, proiect susţinut de către Lucian Ban, Silent Strike, Sorin Romanescu împreună cu artistul vizual Dan Basu având ca background şi inspiraţie Screen Test-urile celebrului artist american Andy Warhol.

Concertele ce vor completa programul Festivalului îi vor avea că protagonişti pe Maria Magdalena Dănăila (muzică folk) -

pe 12 august începând cu oră 20.30,

Cvartetul Ambiance (muzică clasică) - joi 13 august de la 20.30 şi

pe DJ Gojira (muzică electronică) - vineri 14 august, tot de la 20.30.

Sâmbătă, 15 august, după Festivitatea de Decernare a Premiilor ANONIMUL 2009, Berti Barbera şi Nicu Patoi vor susţine concertul de prezentare al albumului "string A song"

(Invitat special: Jul Baldovin).

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ediţia a VI-a, va avea loc în perioada 10-16 august 2009, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

0 comentarii: