STUDIOUL DE TELEVIZIUNE DIN SASCUT S-A FACUT SCRUM (GALERIE FOTO

luni, 17 august 2009


Un incendiu izbucnit ,într-un bloc de trei etaje din comuna Sascut a distrus în totalitate studioul de televiziune din localitate.mobilier si echipamente electrice su fost arse.
La fața locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul Secției de Pompieri Adjud și două autospeciale ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISJU) Bacău.
Pompierii au stabilit faptul că flăcările au izbucnit de la un scurtcircuit produs la un conductor electric defect aflat în interiorul studioului de televiziune. Șapte persoane, evacuate
Pe lângă studioul de televiziune flăcările au distrus și acoperișul blocului în suprafață de 450 de metri pătrați. ”Datorită vântului foarte puternic focul s-a extins la întreaga structură de lemn a acoperișului. Intervenția a fost foarte dificilă și a trebuit să evacuăm șapte persoane. A ars tot acoperișul, studioul de televiziune și au fost afectate apartamentele de sub acoperiș”, ne-a declarat lt. Marius Șerban, din cadrul Secției de Pompieri Adjud.
Din primele estimări a reieșit faptul că valoarea bunurilor arse în incendiu se ridică la aproximativ 500.000 de lei iar a celor salvate la peste 600.000 de lei.
Cristinel Bostan, primarul comunei Sascut, a privit vineri dimineaţa cum îi arde o bună parte din avere.
Asta după ce studioul de televiziune şi aparatura firmei de cablu pe care le deţine au fost mistuite de flăcări.Incendiu la Sascut în blocul în care funcţiona studioul televiziunii locale deţinute de primarul comunei, Cristinel Bostan.
Cristinel Bostan, primar com. Sascut
A pornit de la un scurtcircuit şi pagubele sunt de vreo 5 miliarde.
.. da… păi dacă a ars tot. acum la modul foarte serios chiar tot. nu am putut să recuperăm nimic
Vecinii de palier au fost evacuaţi din clădire de pompierii de la Adjud, care au ajuns primii. Focul nu s-a propagat la vecini, însă a distrus o parte din acoperiş. Cristinel Bostan nu avea asigurare nici pentru aparatura din studio şi nici pentru cea de la reţeaua de televiziune prin cablu.
Cristinel Bostan, primar com. Sascut
aveaţi asigurare… nu… ei nu, da, dacă punem cu totul da… acoperişul nu costă aşa mult, echipamentele de TV cablu costau mult..
staţia de TV cablu costă şi toate costă
Acoperişul blocului în care funcţiona firma primarului era construit din astereală de lemn şi învelitoare din plăci de azbociment şi nu era înregistrat în Cartea imobilului, întrucât a fost construit fără autorizaţie de construcţie, conform comunicatului ISU.

0 comentarii: