REGULAMENT EUROVISION 2010-TELEVOT!

luni, 14 decembrie 2009




. TVR, in calitate de Organizator, drept conferit de catre European Broadcasting Union (E.B.U.), organizeaza anual, sub forma de concurs, Selectia nationala Eurovision 2010. In anul 2010, finala europeana a concursului Eurovision se va desfasura in data de 29.05.2010, la Oslo, Norvegia. Selectia nationala Eurovision 2010 cuprinde o perioada de inscriere, o preselectie si o finala, in cadrul careia se va desemna melodia castigatoare care va reprezenta Romania la Oslo.
2. Pentru ca Romania sa se prezinte la finala europeana Eurovision 2010 cu o piesa valoroasa si interpretata de unul dintre cei mai buni artisti romani ai momentului sau, dupa caz, de o formatie de astfel de artisti, TVR a hotarat stabilirea unei liste cu artisti interpreti, intocmita cu consultarea specialistilor in domeniu, ce va fi publicata odata cu Regulamentul pe site-ul www.tvr.ro/eurovision, pentru a putea fi utilizata de catre fiecare compozitor participant pentru a-si alege un artist/o formatie care sa interpreteze piesa compusa de acesta. Artistii/formatiile inclusi(e) in lista vor fi cei care se regasesc cel mai des in propunerile trimise de catre toti specialistii consultati, fiind eliminati insa acei artisti/formatii care, desi nominalizati, isi vor exprima refuzul de a participa la concursul Eurovision 2010.

17.21. Fiecarei piese i se va aloca un numar de telefon care se va afisa pe parcursul melodiei, in mod egal pentru toti concurentii.
17.22. Telespectatorii vor putea vota pentru una sau mai multe melodii, o singura data pentru fiecare melodie, prin telefon, din momentul in care se vor declara deschise liniile telefonice, in concret, dupa ce au fost interpretate toate cele 12-15 melodii participante in concurs.
17.23. Liniile telefonice vor putea fi accesate timp de 30 de minute.
17.24. La incheierea televotului se va crea un al doilea clasament, melodia clasata pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 - 10 puncte, locul 3 - 8 puncte, locul 4 - 7 puncte, locul 5 - 6 puncte, locul 6 - 5 puncte, locul 7 - 4 puncte, locul 8 - 3 puncte, locul 9 - 2 puncte, locul 10-1 punct.
17.25. Pentru transparenta, este permisa prezenta unui numar de 3 reprezentanti ai presei in zona calculatorului in care se primesc voturile populatiei.
17.26. Castigator al Selectiei Nationale Eurovision 2010 - faza finala va fi desemnat compozitorul a carui piesa obtine cele mai multe puncte in urma cumularii punctajelor acordate de Jurii si in urma televotului.
17.27. In caz de balotaj, castigatorul va fi acela care a obtinut cele mai multe puncte in urma procesului de televoting.
17.28. Pentru a asigura corectitudinea procesului de jurizare la selectia finala, SRTv va apela la serviciile unui notar public.
17.29. Compozitorul piesei castigatoare a Selectiei nationale Eurovision 2010 va primi drept premiu, din partea TVR, un autoturism SEAT IBIZA. La intrarea in posesia autoturismului, odata cu semnarea procesului-verbal de predare-primire, el se obliga la respectarea unor termene si a unor conditii impuse de TVR si continute in procesul-verbal de predare-primire
17.30. Contestatiile se primesc la registratura TVR in termen de 24 de ore de la comunicarea rezultatelor. Solutionarea contestatiilor se va face de catre organizatori (TVR) si juriile de specialitate. Termenul de solutionare al fiecarei contestatii este de 72 de ore.
18. Prezentul Regulament, impreuna cu cele 3 anexe ale sale si cu lista artistilor/formatiilor recomandati(e) de TVR pentru participantii la Selectia nationala Eurovision 2010, Regulamentul international EUROVISION SONG CONTEST 2010, precum si alte informatii despre concurs se afiseaza pe site-ul www.tvr.ro/eurovision.
19. Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari prezentului regulament, informand participantii in timp util.

0 comentarii: