ISTORIC EUROVISION !!

miercuri, 6 ianuarie 2010

Dan Bittman, Mălina Olinescu, Taxi, Monica Anghel şi Marcel Pavel, Nicola, Sanda Ladoşi, Luminiţa Anghel şi Sistem, Mihai Trăistariu, Todomondo, Nico şi Vlad Miriţă şi Elena Gheorghe au fost cei care au reprezentat România la finala internaţională a concursului Eurovision. Faptul că pentru 3 minute reprezentanţii României au urcat pe scena celui mai mare concurs de muzică din Europa li se datorează celor care au votat. Votul telespecatorilor contează şi anul acesta în proporţie de 50%.

2009 - Moscova, RUSIA

Elena Gheorghe si piesa "The Balkan Girls" a obţinut voturi doar de la Spania, Macedonia, Turcia, Serbia, Cipru, Portugalia, Irlanda, Moldova şi Azerbaijan, clasându-se pe locul 19 din 25.

2008 - Belgrad, SERBIA

România a fost cea care a deschis finala. Nico şi Vlad Miriţă au interpretat piesa "Pe-o margine de lume" şi s-au clasat pe locul 20, obţinând 45 de puncte.

2007- Helsinki, FINLANDA

România, calificată direct în finală datorită rezultatului obţinut de Mihai Trăistariu în 2006, a fost reprezentată de grupul "Todomondo" ce a interpretat piesa "Liubi, Liubi, I Love You". Membrii Todomondo au obţinut 84 de puncte şi s-au clasat pe locul 13.

2006 - Atena, GRECIA

România a fost reprezentată de Mihai Trăistariu, cu piesa "Tornero", care s-a clasat la finalul concursului pe locul patru. Acest loc patru a fost al doilea cel mai bun rezultat înregistrat de România în istoria Eurovision-ului.

2005 - Kiev, UCRAINA

Luminiţa Anghel & Sistem cu piesa "Let Me Try" s-au clasat pe locul al treilea, imediat după Chiara, din Malta.

2004 - Istanbul, TURCIA

Sanda Ladosi cu piesa " I Admit" a obtinut locul 18.

2003 - Riga, LETONIA

România a obţinut la această ediţie punctajul cel mai mare dintre toate participarile de pana atunci. Nicola a interpretat piesa "Don't Break My Heart", a totalizat 73 de puncte şi s-a clasat pe locul 10, la terminarea concursului.

2002- Talinn, ESTONIA

România a fost reprezentată de duet-ul format din Monica Anghel şi Marcel Pavel cu piesa "Tell Me Why", obţinând 71 de puncte şi clasându-se la final pe locul 8.

2000 - Stockholm, SUEDIA

România a fost reprezentată de grupul "Taxi", cu piesa "The Moon", obţinând 25 de puncte şi clasându-se pe locul 17 la finalul concursului.

1998 - Birmingham, UK

România a participat cu piesa "Eu cred", interpretată de Mălina Olinescu. A obţinut şase puncte şi s-a clasat pe locul 22.

1994 - Dublin, IRLANDA

România a fost reprezentată de Dan Bittman, cu piesa "Dincolo de Nori" şi s-a clasat pe locul al 21-lea.

0 comentarii: