Festivalul Callatis - 12 -15 August 2010

marți, 20 iulie 2010

Festivalul Callatis nu moare!
Pana in acest moment si-au anuntat participarea la Festivalul Callatis 2010 urmatorii:
Cunoscutul solist constănţean Mihai Trăistariu, precum şi trupele Direcţia 5, Holograf şi Iris.
Iar Luminiţa Anghela fost aleasa ca director artistic al festivalului.
Avand in vedere ca artistii trebuiesc sa cante pe gratis anul acesta la acest festival , vom vedea cati or sa vrea.
Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Callatis se va desfăşura în perioada 12 - 15 august, în cunoscuta locaţie a ultimilor ani, respectiv Portul turistic Mangalia. Pentru ca acest lucru să se poată realiza fără a se recurge la fonduri alocate din bugetul Primăriei Mangalia, ca în anii anteriori, municipalitatea a fost nevoită să apeleze la sensibilitatea artiştilor pentru ca aceştia să cânte gratuit, în scopul de a nu lăsa tradiţionalul eveniment să moară. „Am ales-o pe Luminiţa Anghel ca director artistic al festivalului, deoarece este o voce importantă din lumea muzicii româneşti, este o persoană serioasă şi are o agenţie proprie care organizează evenimente de acest gen. M-am gândit că, în contextul crizei actuale, pentru a trage mai uşor artiştii, exact unul dintre ei este potrivit să se implice în salvarea Festivalului Callatis, care este unul dintre cele trei festivaluri internaţionale din România. Ar fi păcat ca vreunul dintre acestea să moară”, a declarat Mihai Claudiu Tusac, primarul Mangaliei.

În acest an, municipalitatea a căutat mijloace de a implica artiştii care au concertat, de-a lungul anilor, la Callatis, să participe voluntar la festival. „Cred în solidaritatea colegilor mei de breaslă, în această perioadă grea pe care o traversăm cu toţii, de a ni se alătura în lupta de a salva una dintre puţinele forme importante de exprimare artistică naţională, care este Festivalul de la Mangalia, Callatis. Este momentul în care vom vedea câţi dintre cei care, de-a lungul anilor, au călcat pe această scenă, vor accepta să facă un act caritabil pentru salvarea continuităţii acestui festival. Este un act de curaj şi de onoare prin care noi toţi vom arăta cât de important este pentru noi publicul", a declarat Luminiţa Anghel.

Se pare că eforturile solistei au fost încununate de succes. „Am rămas impresionaţi de câte nume cunoscute din România vor să participe la această ediţie. Seara de folclor este arhiplină deja. Problemele au început de la bani, pe care nu îi avem, de asta facem totul pe gratis. Criza nu este doar la Bucureşti, este peste tot. De exemplu, la noi s-au tăiat veniturile cu 40%! Artiştii vor cânta gratis pentru festivalul, cetăţenii şi turiştii Mangaliei. Noi vom discuta cu agenţii economici din teritoriu să le asigure artiştilor cazarea, transportul şi masa, pentru ca măcar aceştia să nu fie nevoiţi să scoată bani din buzunar”, a adăugat edilul frumosului oraş-gazdă al evenimentului artistic.

0 comentarii: