In luna decembrie s-au aglomerat cam toate concertele care nu au avut loc in restul anului. Demis Roussos, Simple Minds, Smokie sunt doar cateva dintre numele pe care romanii le vor vedea concertand in luna cadourilor.
Va propunem mai jos o lista de 15 spectacole la care merita sa mergeti in Decembrie:
1. Phoenix

Phoenix nu bate pasul pe loc, ci merge mai departe, chiar si fara Mircea Baniciu. Scumpi la vedere in ultimele luni, Phoenicsii vin pe 1 decembrie, chiar de Ziua Nationala a Romaniei, cu un spectacol intitulat “Cei ce ne-au dat nume”.
Cei care vor ajunge la Sala Palatului vor avea ocazia sa vada si sa auda sinteza intre muzica de pe primul lor album (“Cei ce ne-au dat nume”) si “Rapsodia I in LA Major”, de George Enescu.
2. Demis Roussos
Nostalgicii anilor ’70 au ocazia sa se intalneasca pe 4 decembrie la Sala Palatului cu cantaretul de origine greaca Demis Roussos. Artistul se afla deja la cea de-a treia intalnire cu publicul roman.
3. Stefan Banica
Stefan Banica se aboneaza si in acest an la Sala Palatului. Pana in prezent si-a anuntat cinci concerte (10, 11, 12, 13, 14 decembrie) si daca judecam dupa ritmul in care se vand biletele, n-ar fi exclus sa-l tina si pe al saselea.
4. Festivalul Folk Om Bun 2009
In acest an Festivalul Folk Om Bun se muta de la Sala Palatului la Teatrul Nottara. Programat pentru perioada 14-16 decembrie, festivalul reuneste pe scena numele mari ale folkului romanesc (Alexandru Andries, Mircea Vintila & Brambura, Ducu Bertzi si Mihai Nenita, Mircea Baniciu, Vasile Seicaru, Doru Stanculescu si Sorin Minghiat), dar si artisti in curs de afirmare (Fortele de Munca, Ovidiu Scridon etc). Amfitrionul evenimentului va fi folkistul sighisorean Adrian Ivanitchi.
5. Alexandru Andries
Concertele lui Alexandru Andries de Mos Nicolae au devenit o traditie. Si in acest an muzicianul isi da intalnire cu fanii, de data aceasta pe 7 decembrie la Cinema Scala din Bucuresti.
6. Maria Dragomiroiu
Pe 7 decembrie, Sala Palatului va gazdui un concert special prin care cunoscuta interpreta de muzica populara Maria Dragomiroiu sarbatoreste 30 de ani de cariera.
Evenimentul, intitulat “O data-n viata”, aduce pe scena Salii Palatului o lista lunga de invitati: Mirabela Dauer, Stela Popescu, Madalina Manole, Marcel Pavel, Aurelian Temisan, Andra, Andreea Banica, Maria Buza, George Nicolescu, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Petrica Matu Stoian, Sava Negrean Brudascu, Floarea Calota, Nicoleta Voica, Constantin Enceanu, Nelu Ploiesteanu, Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Mariana Ionescu-Capitanescu, Nineta Popa, Gabriela Tuta, Maria Ghinea, Marius Rizea si Ion Ghitulescu.
7. Analia Selis
Chiar daca a aflat ca va deveni mamica, Analia Selis nu pare sa incetineasca motoarele, asa ca in luna decembrie se apuca sa colinde prin tara. Dupa Timisoara, Craiova si Targoviste, Analia concerteaza si la Bucuresti, pe 13 decembrie. Concertul va avea loc la Sala Radio si promoveaza “Cantece pentru cei mici si cei mari”, recent lansatul sau album de Craciun.
8. Simple Minds
Pe 15 decembrie ii avem pentru prima oara la Bucuresti pe scotienii de la Simple Minds, cei responsabili pentru hituri precum “Hypnotized”, „Belfast Child“, „Don’t You Forget About Me“ si „Alive and Kicking“. Trupa Simple Minds sustine un concert de aproape doua ore la Sala Palatului. In plus, dupa terminarea spectacolului fanii vor avea ocazia sa achizitioneze un stick USB cu inregistrarea concertului.
9. BUG Mafia
De ani buni BUG Mafia nu au mai cantat la Sala Polivalenta din Bucuresti. O vor face pe 16 decembrie si nu singuri, ci alaturi de cativa invitati: Villy, Mario si Jasmine. In deschidere va canta Grasu XXL.
10. Damian & Brothers
Dupa cum anuntam in urma cu cateva saptamani, Damian Draghici pune punct proiectului muzical Damian & Brothers. Concertul de adio al trupei va avea loc pe 17 decembrie la Sala Palatului. Se anunta a fi un eveniment la care nu se va sta pe scaune, mai ales ca invitati speciali sunt cei de la Voltaj.
11. Tudor Gheorghe
Tudor Gheorghe prezinta pe 18 decembrie la Sala Palatului din Capitala spectacolul “1989 – 2009 Degeaba”  Spre deosebire de spectacolele lui de pana acum, “1989 – 2009 Degeaba”  va beneficia de aportul unei trupe rock, de efecte pirotehnice si de lumini.
12. Stefan Hrusca
Un Craciun fara colindele lui Hrusca este ca o masa fara paine. Stefan Hrusca sustine in luna decembrie un turneu national cu peste 40 de concerte. Pe 19 decembrie, cantaretul originar din Maramures va poposi la Sala Polivalenta din Bucuresti.
13. Smokie
Legendarii Smokie se simt ca la ei acasa in Romania. In ultimii doi, trei ani, trupa britanica n-a ratat nicio ocazie de a canta pe scenele romanesti. In acest an Smokie canta despre Alice si alte fete frumoase pe data de 20 decembrie, la Sala Palatului.



14. Cleopatra Stratan
Dupa ce a inceput sa-l strige pe Ghita si in limba rusa, micuta Cleopatra Stratan se pregateste pentru primul si singurul concert din acest an. Concertul coincide cu lansarea discului “Colinde Magice”, primul material cu cantece de iarna al fiicei lui Pavel Stratan. Evenimentul are loc la Sala Palatului, pe data de 23 decembrie.

15. Costel Busuioc
Costel Busuioc, romanul devenit celebru in Spania dupa ce a castigat concursul “Hijos de Babel”, pleaca in luna decembrie in turneul “Acasa de Craciun”. Unul dintre cele 14 concerte va avea loc in Capitala, la Sala Palatului. Repertoriul va fi compus din colinde specifice perioadei de iarna, cat si din arii celebre de opera, interpretate alaturi de soprana Diana Tugui.