Festivalul Callatis 2011 organizat la ROMA ??

sâmbătă, 11 iunie 2011

   
Festivalul Callatis va fi organizat in acest an la Roma, nu la Mangalia, orasul ridicat pe locul fostei colonii cu acelasi nume.
Motivul acestei mutari surprinzatoare este reprezentat de neintelegerile financiare dintre detinatorul brandului si conducerea Primariei Mangalia. Anuntul a fost facut de regizorul Cornel Diaconu, cel care a inregistrat brandul la OSIM, prin SC Aldaco Film, informeaza Radio Romania Actualitati.

Scandalul a inceput dupa editia din 2009 a festivalului si a continuat anul trecut intre primarul Claudiu Tusac, edilul municipiului Mangalia si regizorul Cornel Diaconu.

In 2010, primaria municipiului Mangalia a organizat un festival cu manifestari aproape identice, dar cu alt nume, respectiv Festivalul Mangalia. Separat, regizorul Cornel Diaconu a organizat Miss Diaspora.

Cornel Diaconu a declarat luni, la Constanta, ca festivalul va fi organizat in parteneriat cu primaria Roma, in perioada 8 - 15 august, aceeasi perioada care a consacrat festivalul la Mangalia.

Regizorul a mai precizat ca tot la Roma vor fi organizate "Miss Diaspora", "Hai acasa", "Steaua de mare" si toate celelalte manifestari care au consacrat festivalul timp de 11 editii, cat s-a desfasurat la malul Marii Negre, la Mangalia.

Disputa dintre detinatorul brandului si edilii Mangaliei s-a soldat, in urma cu cateva zile, cu distrugerea scenei in forma de scoica, unul din simbolurile Festivalului Callatis. Decorul era si el inregistrat la OSIM de regizorul Cornel Diaconu si a fost demolat de angajatii primariei Mangalia.

0 comentarii: