Incep inscrierile pentru Eurovision 2012 + detalii finala nationala

luni, 6 februarie 2012

Oficial: Incep inscrierile pentru Eurovision 2012 + detalii finala nationala
TVR da startul inscrierilor pentru Concursul Cantecului European Eurovision 2012. Astfel, in perioada 6-23 februarie, autorii de creatii muzicale originale (versuri si muzica) sunt invitati sa inscrie melodiile conform Regulamentului publicat pe www.tvr.ro/eurovision.

Noutatea adusa in acest an de organizatori consta in lista artistilor recomandati de organizatori pentru participarea la concurs. Aceasta este, de asemenea, publicata pe site-ul TVR.
Printre artistii recomandati se numara: Andreea Banica, Antonia, Catalin Josan, Stefan Banica si finalistii de la Vocea Romaniei.

Selectia Nationala pentru alegerea melodiei care va reprezenta Romania la Eurovision va avea loc pe 10 martie 2012, urmand ca piesa castigatoare sa participe in prima semifinala Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internationala Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot in capitala Azerbaidjanului, Baku.

"Ii invit cu caldura pe toti cei care doresc si au melodii pentru Eurovision sa participe cu incredere la selectia romaneasca din 2012. Cel mai important lucru este sa gasim o melodie foarte buna, care sa ne reprezinte cel putin onorabil la Baku anul acesta. Sunt sigur ca este un obiectiv care poate fi atins”, este de parere Dan Manoliu, manager proiect Eurovision 2012.

Autorii care doresc sa reprezinte Romania la Eurovision 2012 pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, MD sau DAT continand varianta finala a piesei si o versiune negativ, fara vocea solistului, pentru karaoke. Plicul trebuie sa contina urmatoarele informatii legate de piesa: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele producatorului (publisher-ului), daca exista.

Melodia nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2011. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face in intervalul orar: 8.00– 20.00 iar expedierea prin posta trebuie realizata pana la data de 23.02.2012 (data postei).

Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar varsta minima a interpretilor nu poate fi mai mica de 16 ani impliniti la data finalei internationale. Informatii suplimentare pot fi gasite pe www.tvr.ro/eurovision, sectiunea Regulament.

Sursa: Comunicat TVR

0 comentarii: