Concert Jose Carreras la Sala Palatului din Bucureşti

luni, 26 martie 2012

afis careras 262x350 Concert Jose Carreras la Sala Palatului din Bucureşti
Vineri, 25 mai 2012, de la ora 20:00, sunteţi aşteptaţi să asistaţi la un concert de zile mari: Jose Carreras revine în România pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.
Originar din Catalonia, Josep Carreras i Coll s-a născut într-o familie modestă, pe 5 decembrie 1946, la Barcelona. Încă din copilărie a arătat o adevarată vocaţie spre cântec. La vârsta de 7 ani a intrat la Conservatorul Superior Municipal, unde a studiat solfegiul, pianul şi canto cu Magda Pruneda, nimeni alta decât profesoara lui Orfeon Graciense. Prima sa apariţie publică a fost la Radioul Naţional Spaniol, unde interpretează “La Donna e Mobile“.
La vârsta de şaptesprezece ani şi-a început serios cursurile de canto, realizând mari progrese în patru ani de zile, continuându-şi totodată studiile în chimie şi lucrând la un laborator de cosmetică. Muzica a rămas însă cea mai importantă pentru el. Îşi face debutul ca tenor în 1970 când interpretează un rol principal alături de Montserrat Caballe. În 1971, Jose Carreras căştigă premiul întâi la “Concursul Internaţional de Canto Verdi” şi debutează la Londra alături de Montserrar Caballe. Urmează New York, Scala din Milano, devenind cunoscut şi apreciat în întreaga lume.

0 comentarii: