EUROVISION 2012 !

joi, 1 martie 2012

Pe 10 martie, în transmisiune directă la TVR 1, se alege melodia ce va reprezenta România la Eurovision

15 melodii au fost alese să intre în spectacolul de selecţie din 10 martie când se decide ce cântec va reprezenta România la Eurovision 2012. Juriul de specialişti desemnat de TVR a avut de ascultat şi votat dintre cele 97 de piese admise pentru preselecţie. Pe lângă cele 15 melodii alese, juriul a decis să păstreze încă două ca rezerve în cazul unor retrageri.
Juriul de specialişti care a ales cele 15 finaliste a fost format din reprezentanţi ai caselor de discuri, compozitori, oameni de radio. Din juriu au făcut parte: Dana Adam (Media Pro Music), Dan Popi (Cat Music), Cătălin Muraru (Roton), Sorin Sfârlea (Universal Music Publishing Romania),Manuel Dinculescu (Radio 21), Tony Teşiu (Radio ZU), Ştefan Naftanailă (Radio România), Dana Dorian - critic muzical, care a fost şi vicepreşedinte al juriului şi compozitorii Eduard Cîrcotă, Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), George Natsis, ultimul fiind şi preşedintele juriului.

În cel mai scurt timp toate cele 15 piese vor fi postate, în variantă audio, pe www.tvr.ro/eurovision pentru a putea fi ascultate de toţi cei interesaţi.

Selecţia Naţională pentru alegerea melodiei care va reprezenta România la Eurovision va avea loc pe 10 martie 2012, urmând ca piesa câştigătoare să participe în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai.

0 comentarii: