ORBENI , COMUNA MEA !Inaugurarea si Sfintirea Caminului Cultural - 6 Mai 2012 - Orbeni

duminică, 6 mai 2012

Inaugurarea Caminului Cultural si a Bibliotecii  a adunat la Orbeni aproape 1000 de persoane. In prezenta primarului Viorel Fantu, a deputatului Gabriel Vlase, a presedintelui Consiliului Judetean Bacau – Dragos Benea, a primarilor din comunele invecinate, a unui sobor de 10 preoti condusi de protopopul Ioan Negoita, a consilierilor locali ,duminica a fost inaugurat obiectivul: Camin Cultural, Biblioteca, Muzeu in comuna Orbeni. Investitia a fost derulata din 2009  , si a iesit ceva frumos , cu multe spoturi luminoase , totul aranjat . Fatza de Caminul ce era acum cativa ani , plin de gropi in podele , si totul daramat , acum noul Camin Cultural este foarte frumos  si tin sa felicit pe domnul Fantu Viorel pt aceasta initiativa si are un vot de la mine ;)
Dupa slujba de sfintire, sute de locuitori din Orbeni au asistat la un spctacol special oferit de Ansamblul Folcloric Busuiocul, coordonat de maestrul Petru Vlase.
    Multe cantece si jocuri populare moldovenesti , au tinut in priza atmosfera de sarbatoare din Orbeni , nefacand posibila plecarea acasa a concetatenilor din comuna.
   Lumea multa adunata , aplaudau pe solistii vocali si  pe instrumentistii din Ansamblul "Busuiocul " , la fiecare reprezentatie a lor , astfel incat la sfarsitul spectacolului , ei sa primeasca ropote de aplauze binemeritate , asta datorita faptului ca au incins atmosfera si au incantat publicul , de la cel mai mic , la cel mai mare participant .
Felicitari primarului Viorel Fantu , pentru toate initiativele pe care le are , pentru a face din Orbeni , " ce nu a vazut Parisul " , si ar mai trebui sa se faca un parc de joaca pt copii , sau doar un parc , unde sa se stea in zi de sarbatoare si  organizate mai multe spectacole de acest gen .Daca primarul Sascutului ,poate sa invite mari artisti ai muzicii populare si usoare , atunci ...ar trebui sa faca la fel si Domnul Fantu , macar sarbatorit la un hram sau sa inceapa editia cu nr 1 a Zilelor Orbeniului ;) , pentru ca , romanului intotdeauna i-a stat bine cu muzica populara , portul popular , traditiile , mestesugul si creatia  , si nu trebuie lasate sa moara , mai ales ca zona Moldovei e plina de traditii , peisaje frumoase , monumente istorice , Biserici si manastiri , iar ca joc popular , nimeni nu intrece moldovenii , cand vine vorba de batutele moldovenesti , si de ia si opinca din batatura .
Din pacate , la noi nu se mai poarta portul popular , creatii lucrate manual si tesute cu mare grija , nu mai sunt mesteri priceputi la asa ceva si prin asta , portul popular a decazut in unele locuri .
   Ma bucura faptul ca prin zona Maramuresului , sau chiar a Sucevei , femeile se imbraca in straie populare si le poarta la Biserica cu mandrie .
Nu lasati sa moara cultura populara , portul si traditiile , acestea sunt tezaurul nostru , emblema noastra , astea ne reprezinta si suntem mandrii ca putem spune ca avem o tara frumoasa , pline de valori si  oricat de saraca ar fi tara , in inima noastra tot suntem mandrii ca suntem romani.
Am deviat un pic de la ceea ce am scris mai sus , dar cu toate astea , sa revin si sa mai spun ca in Comuna Orbeni ar mai trebui facute multe, dar ...in viitorul apropiat poate se vor face si astea .
       HAI PSD-UL ! BAFTA DOMN' PRIMAR !
                                                                                      O  seara superba ,
                                                                                                      Alina.

0 comentarii: