Preotul Chiorean Traian al parohiei Orbeni , a plecat la Ceruri ! Dumnezeu sa il ierte !

luni, 6 august 2012

Ziua de 31 iulie 2012, a însemnat nașterea în ceruri a părintelui Traian Chiorean care a păstorit Parohia Orbeni II timp de 37 de ani, de la hirotonia întru preot până la plecarea la ceruri.
Slujba prohodului, precedată de Sf. Liturghie, a fost oficiată cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul de un sobor de 25 de preoți în frunte cu PC Pr. Ioan Negoiță, protoiereul locului.
 Un om bun , un preot cu har , a murit la varsta de 64 de ani.



Venit din inima Ardealului , Salaj , a slujit 37 de ani .
Pe mine si pe ai mei , ne-a scapat de multe necazuri si a fost un om , care sfatuia omul , iti spunea in fatza daca avea ceva de spus , comunica foarte mult cu enoriasii sai.
Nici acum nu a vrut sa paraseasca comuna si Parohia Orbeni 2, si a spus cu limba de moarte sa fie ingropat  , langa Biserica lui si locul in care a slujit atatia ani .
Venit un strain , printre moldoveni , el a ramas sa ne slujeasca si de acolo din Ceruri .
 Venit în Moldova, la Orbeni, din zona Ardealului, Sălaj, ținut încărcat de românism și statornicie în credința străbună, s-a dovedit a fi un slujitor devotat, sufletist, cu dorință de implicare și dăruire.Pentru aceste calități a fost apreciat și iubit de enoriașii săi. ale căror suflete, astăzi, încărcate de durere, picură lacrimi.
 La finalul slujbei, în sunetul clopotelor, trupul părintelui Traian a fost purtat în jurul bisericii de către preoții slujitori, după care a fost dat pământului din carea fost luat.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

0 comentarii: