Între 20 și 23 decembrie, Zilele Porților Deschise la Casa lui Moș Crăciun

marți, 18 decembrie 2012

Craciuneasa te așteaptă cu cozonaci calzi, sarmale, prăjituri și vin. Elfii te învăța cum să faci globulețe, păpuși ghidușe și cum să împodobeşti mini-brazi.
București, 18 decembrie 2012: Între 20 și 23 decembrie, la Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piața de Flori) se deschid porțile Casei lui Moș Crăciun, o reședință plină de surprize culinare și artistice, pentru toate vârstele.

Casa lui Mos Craciun
Casa lui Mos Craciun
Timp de patru zile Elfii și Crăciunițele vor  purta vizitatorii mici și mari în atmosfera  “fermecata” a locuinței lui Moș Crăciun, unde îi vor îmbia cu dulciuri și produse tradiționale de sezon, îi vor invita să decoreze mini-brazi, să asculte povești în lectura unor actori cunoscuți sau să se bucure de spectacole de dans, teatru și balet.
Surprizele se vor ține lanț la Casa lui Moș Crăciun din Capitală, căreia vizitatorii îi pot trece pragul chiar de joi, 20 decembrie, ora 10:00. Intrarea în Casa lui Moș Crăciun este liberă.
Moș Crăciun își așteaptă vizitatorii în prima cameră a casei sale, Cămara Craciunesei, care va fi plină cu bunătăți tradiționale: tobă, cârnați, tochituri, sarmale și vin, dar și cu dulciuri de casă: cozonaci calzi, checuri, prăjituri, torturi, ciocolate și brioșe.
Cămara Craciunesei este locul destinat părinților și bunicilor, unde aceștia vor gusta pe lângă produsele tradiționale și delicatese: fursecuri cu ghimbir și mentă, ciocolată belgiană, ceaiuri regale și cafele de origine.
Din CĂMARA CRACIUNESEI la atelierele de creativitate din LIVINGUL LUI MOȘ CRĂCIUN
Între 20 și 23 decembrie, copiii între 4 și 13 ani vor fi însoțiți de Elfi în Livingul lui Moș Crăciun, amenajat la Bell’Agio Casa, unde îi așteaptă trainerii Creative Arts și Incubator 107 care le vor arată ce lucruri inedite pot ieși din mânuțele lor prin simpla punere în practică a imaginației. Astfel, cei mici vor învăța cum sa realizeze globulețe sub formă de brăduți, inimioare glazurate, prăjituri și alte decorațiuni din fetru, dantelă, satin și chiar hârtie colorată, toate pentru pomul sau masa de Crăciun.
Din Casă lui Moș Crăciun nu pot lipsi păpușile și alte jucării. De aceea, sâmbătă și duminică, pe 22 și 23 decembrie, trainerii Creative Arts vor învăța copilașii să facă păpușele simpatice (spiriduși, oameni de zăpadă, elfi, motani grăsuni, etc.) din materiale textile, la atelierul numit Spiriduse și Ghidușe (22 și 23 decembrie, Bell’Agio Casa, orele 16:00 - 18:00).
Costurile atelierelor pentru copii sunt între 10 și 35 de lei, incluzând materialele folosite în realizarea diverselor decorațiuni și păpuși. Copiii pot luă acasă toate jucăriile, decorațiunile, accesoriile, ambalaje sau felicitările realizate de ei în cadrul atelierelor Creative Arts.
Pentru copilașii melomani Moșul le-a pregătit atelierul Muzica pe înțelesul celor mici (atelier de muzică clasică și muzică tradițională grecească, irlandeză, spaniolă și rusească, între 20 și 23 decembrie, orele 16:00-17:30)
Mai multe informații despre cum se pot înscrie cei mici la atelierele din Casa lui Moș Crăciun găsiți pe Casa lui Mos Craciun 
Mini-BRAZII așteaptă să fie împodobiți și luați acasă, sâmbătă 22 decembrie
Nici adulții nu vor fi lăsați deoparte, așa că pentru ei Moșul și ajutoarele lui au pregătit o serie de ateliere, cum ar fi:
 -  O mini-BRAD frumos! (atelier de decorat mini-brazi, sâmbătă, 22 decembrie, orele 14:00 -16:00),
 -  Cum împachetăm cadoul de Crăciun altfel? (atelier de ambalaje neconvenționale și felicitări inedite, între 20 și 23 decembrie, orele 14:00-15:30)
 -  atelierul de decorat mesele festive cu ornamente ingenioase, Stil și rafinament la masă! (sâmbătă, 22 decembrie, orele 16:00-18:00 și duminică, 23 decembrie, orele 14:00-16:00).
Costurile atelierelor dedicate adulților sunt între 15 și 75 de lei și includ brăduții (în cazul atelierului de decorat brazi), dar și toate materialele și ornamentele folosite.
Detalii despre înscrierea la atelierele din Casa lui Moș Crăciun găsiți AICI  
Poveștile și colindele se aud din DORMITORUL LUI MOȘ CRĂCIUN
La gura sobei, în Dormitorul din Casa lui Moș Crăciun, amenajat la Bell’Agio Casa timp de trei seri, între 21 și 23 decembrie, se vor spune povești cu și despre zâne, spiriduși și minunile ce apar de sărbători. Gazdele serilor de lectură pentru copii vor fi actorul Marius Manole și studentele la UNATC, Naomi Guttman și Irina Zlotea. Sâmbătă, 22 decembrie, oră 15:00, Marius Manole va lectura pentru prichindei, dar și pentru adulții nostalgici după poveștile copilăriei, “Uriasul cel egoist” de Oscar Wilde. Naomi și Irina continuă să-i încânte pe copii cu povești de Hans Christian Anderson, Frații Grimm, Vasile Manuceanu  și Mircea Santimbreanu.
Pregătirile pentru sărbători din Casa lui Moș Crăciun se vor derula, între 20 și 23 decembrie, pe ritmuri de colinde, jazz, muzică clasică și breakdance.
Iubitorii de jazz care vor vizită Casa Moșului, vor avea parte de o surpriză, sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 12:00 când va începe concertul Colinde de Crăciun pe ritmuri de jazz, susținut de Irina Sârbu Band.
În DRESSINGUL ELFILOR se schimbă haine, jucării, accesorii, cărți și decorațiuni.
Între 20-23 decembrie, la Bell’Agio Casa, în Casa lui Moș Crăciun, va fi amenajată o zonă specială, Dressingul Elfilor, unde, pe parcursul a trei zile (20, 21 și 22 decembrie) oricine poate aduce diverse obiecte și haine mai noi sau mai vechi, în stare bună, dar pe care nu le mai folosește. Aici pot fi lăsate: cărți, jucării, obiecte de design interior, accesorii vestimentare (bijuterii, curele, încălțăminte) și haine din orice sezon. În zona numită Dressingul Elfilor, pe 23 decembrie, cu începere de la oră 14:00 va avea loc MARELE SCHIMB de haine, accesorii, cărți și decorațiuni, în cadrul căruia fiecare dintre cei care au lăsat haine și alte obiecte pot lua altele în schimb. Numărul maxim de haine și alte obiecte date spre schimb este de 10. Astfel, la Marele Schimb, oricine îşi poate face cumpărăturile “gratuit”, pentru că nu va plăti nimic pentru niciunul dintre produsele pe care le va lua din zona destinată acestei activităţi. Produsele care nu vor fi luate de nimeni în urma schimbului vor fi donate organizațiilor nonguvernamentale Asociația Ana și Copiii și Fundația Parada.
Adopṭia, cel mai bun cadou de Crăciun pentru o pisicuṭă
In reṣedinṭa Moṣului de la Bell’Agio Casa, ȋntre 20 ṣi 23 decembrie, va fi amenajată o zonă de adopṭii pisici.
Asociaṭiile Robi ṣi Red Panda vor amenaja aceasta zonă ȋn care copiii ṣi părinṭii sunt invitaṭi să ofere unei pisicuṭe, drept cadou de Crăciun, o familie. Din zona de adopṭii nu vor lipsi materialele informative despre beneficiile deṭinerii animalelor de companie sau importanṭa sterilizării lor. De asemenea, copiii, dar ṣi părinṭii pot participa la workshop-uri de decoraṭiuni de Crăciun, urmând ca aceste decoraṭiuni să fie vândute publicului larg, iar banii obṭinuṭi să fie donaṭii celor două asociaṭii de protecṭie a animalelor: Robi ṣi Red Panda.

0 comentarii: