România s-a calificat în finala concursului Eurovision 2013

vineri, 17 mai 2013

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a calificat în finala concursului cu piesa 'It's my life', după ce joi seara a evoluat în cea de a doua semifinală a competiţiei muzicale, organizată la Malmo, în Suedia.
 


România a fost a patra ţară care a fost anunţată finalistă, însă ordinea ţărilor calificate a fost aleatorie.
În finala Eurovision s-au calificat ByeAlex din Ungaria cu 'Kedvesem (Zoohacker Remix)', Farid Mammadov din Azerbaidjan cu 'Hold Me', Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani din Georgia cu 'Waterfall', Eythor Ingi din Islanda cu 'Eg a Lif', Margaret Berger din Norvegia cu 'I Feed You My Love', Dorians din Armenia cu 'Lonely Planet', Krista Siegfrids din Finlanda cu 'Marry Me', Gianluca din Malta cu 'Tomorrow' şi Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis din Grecia cu 'Alcohol Is Free'.
 
PeR din Letonia cu piesa 'Here We Go', Valentina Monetta din San Marino cu 'Crisalide (Vola)', Esma & Lozano din Macedonia cu 'Pred Da Se Razdeni', Elitsa Todorova, Stoyan Yankulov din Bulgaria cu 'Samo Shampioni (Only Champions)', Moran Mazor din Israel cu 'Rak Bishvilo', Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko din Albania cu 'Identitet' şi Takasa din Elveţia cu 'You And Me' nu au reuşit să obţină suficiente voturi din partea publicului şi a juriului pentru a trece de cea de-a doua semifinală.
 
Marţi, în prima semifinală a competiţiei, s-au calificat Aliona Moon din Moldova cu piesa 'O Mie', Andrius Pojavis din Lituania cu 'Something', Ryan Dolan din Irlanda cu 'Only Love Survives', Birgit din Estonia cu piesa 'Et Uus Saaks Alguse', Alyona Lanskaya din Belarus cu 'Solayoh', Emmelie de Forest din Danemarca cu 'Only Teardrops', Dina Garipova din Rusia cu 'What If', Roberto Bellarosa din Belgia cu 'Love Kills', Zlata Ognevich din Ucraina cu 'Gravity' şi Anouk din Olanda cu 'Birds'.
 
În marea finală de sâmbătă seara s-au calificat, din cele două semifinale, 20 de piese, desemnate pe baza votului juriului şi a publicului, care au contribuit fiecare la decizie cu 50%.
Suedia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania sunt calificate direct în finală.
Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa 'Playing with fire' şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu 'Let Me Try', şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu 'Tornero'.
 
Trupa Mandinga a reprezentat România anul trecut în finala competiţiei şi s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia 'Zaleilah'.
 

0 comentarii: