CORINA CHIRIAC CASTIGATOAREA CERBULUI DE BRONZ IN 1971 ; Editia a IV-a a Cerbului de Aur !

sâmbătă, 15 iunie 2013

In perioada 2-6 martie 1971, Corina Chiriac  reprezinta România la a IV-a editie a Festivalului International Cerbul de Aur de la Brasov, unde obtine, din partea juriului international, Cerbul de Bronz (Locul III), interpretand melodiile "Inima nu fi de piatra" (Muzica: Edmond Deda; Text: Harry Negrin) si "Va veni o clipa" (Muzica: Paul Urmuzescu; Text: Mihai Dumbrava).
Prezentatorii  acelei editii au fost Valeria Gagealov si Andrei Magheru:
" cei care s-au cunoscut acum 40 de ani la Cerbul de Aur , s-au intalnit la in timpul repetitlor ,s-au indragostit si au inceput o familie " ne declara Corina Chiriac intr-o emisiune dedicata Cerbului de Aur , prezentator Horia Moculescu .


 Pe 1 martie 1971 , a avut loc un cocktail în onoarea participanţilor, oferit de Constantin Cârţână, primarul municipiului Braşov, în Sala Coloanelor a Casei Armatei din Braşov.
Pe 7 martie, la încheierea Festivalului, oficialităţile au oferit un dineu, în sala mare a restaurantului “Carpaţi”, în onoarea oaspeţilor participanţi la festival.
Au fost selecţionate pentru concurs solistele Corina Chiriac, Stela Enache, Ruxandra Ghiaţă, Cosette (Cătălina) Marinescu, Ana Petria. Acestea au fost pregătite de către profesorul Jean Bănescu de la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.
4 corina chiriac Artişti români pe scena Festivalului Internaţional  “Cerbul de Aur” – Braşov  (1968 1971)
Reprezentanţii României au fost:
Corina Chiriac Cerbul de bronz
“Inimă nu fii de piatră” (Edmond Deda/Harry Negrin)
“Va veni o clipă” (Paul Urmuzescu/Mihai Dumbravă)
Cosette Marinescu – Menţiune acordată de Televiziunea Română
“Fascinaţie” (Ion Vasilescu)
“Poate totuşi mă iubeşti” (Marius Puican)
Ruxandra Ghiaţă
“Glasul tău” (Alexandru Mandy)
“O mască râde, o mască plânge” (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
Artişti români în recital: Doina Badea, Angela Similea, Doina Spătaru
Dirijorul Sile Dinicu şi Orchestra de muzică uşoară a Radioteleviziunii Române au fost distinşi cu Diploma de onoare din partea juriului, pentru calitatea acompaniamentului
Regizorul Alexandru Bocăneţ a fost distins cu Diploma de onoare din partea juriului, pentru organizarea regiei de transmisie a festivalului
   PIESA  CASTIGATOARE LA CERBUL DE AUR -1971
       
Din editia din 1971 , au mai participat :

- Anglia : Kiki Dee
-  Austria : Chris Eklund
- Austria : Eric
- Belgia : Nicole Jacquemin
- Belgia : Lili Castel
- Cehoslovacia Helena Vondràckova
- Danemarca Britt Vendelbo ..etc
Câstigători:

    Cerbul de Aur : - Suedia : Ann-Louise Hanson
    Cerbul de Argint : -  Cehoslovacia Helena Vondràckova
    Cerbul de Bronz :
   - România : Corina Chiriac                   
    - Belgia  : Lili Castel

 LEGENDA CERBULUI DE AUR 

 " Se spune că demult, un bărbat rămas văduv cu doi copii, s-a însurat cu o vrăjitoare. Imediat după căsătorie, aceasta a început să-i urască pe cei doi copii. I-a cerut bărbatului ei să-i ducă în pădure ca să scape de ei. Pentru că se temea de ea, bărbatul a ascultat-o. Rătăciti în pădure, fetiţa şi băiatul au plecat să caute hrană şi apă. Când găseau o baltă cu urme de animale, fetiţa nu-şi lăsa fratele să bea apă, pentru a nu se transforma în animalul care a băut din apa respectivă. La un moment dat, copilul n-a mai rezistat şi a băut apă acolo unde se vedeau urmele unui cerb. Imediat, s-a transformat într-un cerb falnic cu coarne mari, de aur. "

Acompaniamentul primelor patru ediţii a fost realizat de Orchestra de Estradă a Radioteleviziunii Române. Maestrul Sile Dinicu, care a participat la toate cele patru ediţii, a primit şi o Diplomă de onoare, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a festivalului.
Festivalul a fost alcătuit din două părţi: Concursul de interpretare şi Recitalurile în afara concursului.
Directorul coordonator al primelor patru ediţii ale “Cerbului de aur” a fost Tudor Vornicu – unul dintre cei mai mari jurnalişti şi realizatori de televiziune din România.
Juriul festivalului a fost unul internaţional şi a fost alcătuit din critici, compozitori, dirijori, realizatori de radio şi televiziune. Laureaţii erau aleşi de juriul internaţional, prin vot secret şi individual.
 Primele patru ediţii ale festivalului, s-au desfăşurat la Teatrul Dramatic din Braşov (în 1994 a fost redenumit Teatrul “Sică Alexandrescu”) şi au fost transmise în direct de Televiziunea Română precum şi de alte televiziuni străine.

Sursa :  http://www.topromanesc.ro/artisti-romani-pe-scena-festivalului-international-cerbul-de-aur-brasov-1968-1971/

0 comentarii: