BACAU-ORASUL MEU!

vineri, 10 iulie 2009
















Este resedinta judetului Bacau-Populatia:
Peste 180 000 locuitori-Suprafata: 41 km2- Infrastructura:
Este strabatut de drumurile europene E85 si E57, artere de circulatie europene si nationale ce fac legatura cu Bucurestiul, cu nordul tarii, precum si cu Transilvania.
Pe cale aeriana, Bacaul dispune de un aeroport international a carui aerogara destinata transportul de marfa si persoane, asigura curse regulate catre diferite destinatii nationale si europene.

Municipiul Bacau - Asezare geografica

In zona de Nord Est a judetului Bacau, situat pe coordonatele de46gr si 35` latitudine nordica si 26gr si 55` longitudine estica.-La 302 km distanta fata de Bucuresti si 400 km de portul Constanta- Distanta fata de principalele tari vecine:
180 km fata de Republica Moldova si 210 km fata de Ucraina- La confluenta raurilor Siret si Bistrita.
Judetul Bacau, unul dintre cele 41 de judete ale Romaniei, este situat in estul tarii si se intinde pe o suprafata de 6.606 km2 Este traversat de trei cursuri de rauri importante: Siret, Bistrita, Trotus.
Diversitatea reliefului: campii, dealuri, vai , munti, varietatea formatiunilor vegetale, gama de culori si de forme, toate acestea reprezinta frumusetea acestor meleaguri.
Judetul Bacau este situat intre paralela de 45 0 latitudine nordica si la est deCarpatii Orintali. De aceea beneficiaza de un climat temperat continental. Din suprafata totala 40%este acoperita de paduri si 55% reprezinta terenuri destinate agriculturii.
Populatia la sfarsitul anului 1994 era de 743.176 de locuitori, din care 50.5% concentrati in mediul rural Din punct de vedere administrative, judetul cuprinde 3 municipii: Bacau, Onesti, Moinesti .---5 orase: Buhusi, Comanesti, Darmanesti , Targu Ocna, Slanic-Moldova si un numar de 79 de commune.
Din punct de vedere al dezvoltarii pe plan cincilea loc intre judetele tarii, realizand 4% din productia totala a Romaniei.Reteaua de transport cuprinde cai ferate, artere rutiere si aeriene. Lungimea totala a retelei de cale ferata este de 226 km ( 191km electrificata), cu o buna repartitie geografica.
Reteaua de artere rutiere are o lungime de 2.301 km. Principalele regiuni turistice fiind: Slanic-Moldova, Poiana-Sarata, Tg. Ocna si Poiana Uzului.Principalele institutii de cultura ale judetului sunt: Teatrul dramatic " Bacovia",Teatrul de animatie, Muzeul de istorie, Muzeul de arta, Muzeul de stiinte naturale, Biblioteca judeteana,Centrul Cultural International " G. Apostu", Filarmonica,Galeriile de arta.In judetul Bacau exista 8 spitale (4.200 de paturi), 170 de dispensare medicale unde lucreaza personal calificat ( 929 medici si 4200 de infirmieri). Miscarea sportive se bucurade o baza materiala solida care s-a remarcat de-alungul timpului prin mari campioni.
Judetul detine o zona sportive unde sunt concentrate: Stadionul municipal, Sala de sport, Bazinul olimpic de inot, Sala de atletism, terenuri de tennis si de fotbal<

0 comentarii: