FESTIVALUL MAMAIA 2009 -17 AUGUST-29 AUGUST 2009

vineri, 10 iulie 2009

Mai e o luna pana cand vom auzi voci bune, controverse, scandaluri, barfe si alte nebunii. Abia ce a trecut Eurovisionul si incepe MAMAIA 2009.
Incet,incet,cu pasi cand mai mici cand mai mari,se apropie FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICA USOARA.



Festivalul Mamaia 2009 se desfasoara in perioda 17-23 august. Evenimentul cuprinde doua sectiuni: Interpretare si Creatie.Etapa de preselectie – Campania `MAMAIA cauta o VEDETA` - se desfasoara in perioada 15.06.2009 – 30.07.2009, dupa urmatorul program:::

Creatiile inscrise la aceasta sectiune trebuie sa fie din punct de vedere muzical in prima auditie sa nu fi fost difuzate pe nici un post de radio sau televiziune, de stat sau privat, national sau local, sa nu fi fost prezentate in nici o reprezentatie publica,indiferent daca aceasta a fost inregistrata sau nu oficial pe vreun suport magnetic sau digital.

De asemenea, nu pot fi inscrise in acest concurs creatiile care sunt subiectul unui contract discografic cu lansare inainte de 15 septembrie 2009.
Incalcarea acestor conditii duce la eliminarea creatiei, indiferent de etapa de desfasurare a evenimentului.- Creatiile vor fi prezentate in versiune finala pe CD, DAT sau MD, pozitiv si negativ, cu grup vocal (daca este cazul) si nu pot depasi durata de 4 minute.
Premiile Festivalului Mamaia 20091.
Sectiunea creatie-prime auditiE.
locul I - echivalentul in lei, la cursul zilei, a 1.500 euro-
locul II - echivalentul in lei, la cursul zilei, a 1.000 euro
locul III - echivalentul in lei, la cursul zilei, a 500 euro.


Premiile se vor imparti in proportiile: 40% compozitori, 20% textier, 10% orchestratori, 30% interpret.
La aceste premii se pot adauga si premiile oferite de diverse entitati, organizatii, la valoarea hotarata de organizatori.
Sectiunea interpretare-

locul I - echivalentul in lei, la cursul zilei, a 1.500 euro
locul II - echivalentul in lei, la cursul zilei, a 1.000 euro
locul III - echivalentul in lei, la cursul zilei, a 500 euro.
Premiile se vor imparti in proportiile: 60% interpret, 20% compozitori, 10% textier si 10% orchestrator

i.
3.Trofeul Mamaia 2009- va fi decernat de Consiliul Judetean Constanta, alegand in sedinta extraordinara, unuia dintre castigatorii celor doua sectiuni (Interpretare, Creatie).
Dupa decernarea Trofeului Mamaia 2009, premiile de la sectiunea de unde a fost ales castigatorul trofeului se vor acorda in ordinea descrescatoare a notelor, castigatorul trofeului nemaintrand in acest clasament.
La cealalta sectiune premiile se vor da incepand cu cea mai mare nota obtinuta


4. Premiul In memoriam „Teo Peter” – va fi decernat de Consiliul Judetean Constanta!!

Incet,incet,cu pasi cand mai mici cand mai mari,se apropie FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICA USOARA''MAMAIA''.

Ca in fiecare an,ne-am obisnuit,sa vedem nume cunoscute sau mai putin cunoscute la acest festival.Tin minte,cand eram mai mica,si incepea Festivalul de la Mamaia,lasam joaca,lasam fetele,sau baietii si intram in casa si urmaream fiecare melodie in parte,si asta nu era tot...aveam eu nebunia de a si scrie pe foi A4,numele interpretului,piesa ,plus compozitor si textier...,orchestratie.. etc
Asta mi-a placut ,asta am facut...si stiu ca stateam dupa vreo 1 noaptea si urmaream chiar si recitalurile marilor artisti...iar la urma dupa ce terminau toti concurentii de la Creatie sau Interpretare,puneam si eu un x,pe foile mele,in dreptul melodiilor care mi-au placut mie.Si la Gala de premiere,intr-un an...chiar alegesem foarte bine.

Ce era scris si semnat in dreptul artistului de pe foile mele,cam asta alesese si juriul...M-am bucurat enorm cand am vazut ca si eu stiu sa aleg.

Oare de ce nu m-o pus si pe mine in juriu???GLUMA....
In fine si anul asta astept cu sufletul la gura,Festivalul de la Mamaia,......si poate am iar dreptate....cine -o stii???
Ce ma deranjeaza ,e faptul ca, acele nume necunoscute,dupa ce apar la acest festival,unii castiga,altii nu...ca asa e si in viata.....,nu mai apar pe nicaieri.Cand acest concurs,trebuie sa fie o rampa de lansare,si ei ar trebuie sa lupte pentru a-si face o cariera.
Batalia este castigata,prin afirmarea la acest concurs,dar nu este castigata si lupta.
Evenimentul cuprinde doua sectiuni: Interpretare si Creatie.Etapa de preselectie – Campania `MAMAIA cauta o VEDETA` - se desfasoara in perioada 15.06.2009 – 30.07.2009,


IRINA POPA MINODORA DEDIS-LOC 1-SECTIUNEA
INTERPRETARE

0 comentarii: