Lumina adevarului asupra scandalului starnit de piesa "Playing with Fire"

joi, 11 martie 2010

In urma scandalului mediatic izbucnit in jurul piesei "Playing with fire", despre care Luminita Anghel si Tony Tomas spun ca ar mai avea un compozitor norvegian (fapt care contravine regulamentului concursului Eurovision), cei de la Fundatia Phoenix, managerii proiectului Paula Seling & Ovi au trimis presei doua fotocopii care infirma aceste acuzatii.

      Una dintre dintre ele este declaratia olografa a lui Simen M Eriksrud, producatorul melodiei (presupusul co-autor invocat in acuzatie), iar cea de-a doua este adeverinta eliberata de casa de productie a piesei.

        Cele doua documente, atesta faptul ca Ovi este singurul autor al cantecului "Playing with Fire", melodia care va reprezenta Romania la concursul Eurovision 2010.


"Cu aceasta consideram subiectul incheiat si ne permitem sa sugeram fostilor concurenti din cadrul finalei nationale Eurovision sa isi foloseasca energia si timpul in scopuri pozitive, nu in incercari disperate de discreditare a unor invingatori absolut incontestabili.
In ceea ce ne priveste pe noi, Fundatia Phoenix, in calitate de manageri ai proiectului PAULA SELING & OVI, multumim tuturor celor care ii sustin pe cei doi artisti si dorim sa ne concentram eforturile pentru pregatirea turneului european de promovare si pentru realizarea unei performante scenice cat mai bune, care sa reprezinte cu cinste Romania la Oslo."

Si ca sa vedeti de unde a izbucnit scandalul , va spun eu .
In emisiunea lui Capatos , Dan a prezentat un document prin care atesta ca Ovi nu e  singurul compozitor al piesei castigatoare la Eurovision , si ca piesa ar fi compusa de un compozitor strain  impreuna cu el , ceea ce ar insemna incalcarea regulamentului de anul acesta .

Ovi a fost învinuit de faptul că nu a compus singur piesa câştigătore la Finala Naţională a Eurovision 2010, şi, mai mult de-atât, s-a spus că presupusul co-autor piesei nu are cetăţenie română, ceea ce încalcă regulamentul de participare al TVR.

         Partenerul Paulei Seling spune că el este singurul compozitor al piesei, iar norvegianul Simen M Eriksrud despre care se spune că ar compozitor nu este altceva decât producător.
"Eu sunt compozitorul piesei, dar a trebuit să trec şi numele lui pentru a putea să-i cedez o parte din drepturile de autor obţinute pentru această piesă", a explicat Ovi în cadrul emisiunii Acces Direct.
“E adevărat că eu am eliberat acel act, prin care recunosc că doar Ovi e compozitor al melodiei “Playing with fire”. Am primit 50% din drepturi ca şi producător al piesei. Sunt la curent cu scandalul care s-a iscat de curând în România. Cum am declarat şi în acel document, Ovi este singurul compozitor”, a declarat Simen M. Eriksrud pentru Libertatea.

0 comentarii: