Sting revine la Bucuresti cu turneul Back To Bass (Bucuresti, Romexpo, 31 iulie)

vineri, 14 iunie 2013


Artistul va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale, acompaniat de o trupa formata din cinci instrumentisti


Urmare a succesului inregistrat de turneul mondial Sting 2011-2012, Live Nation este incantata sa anunte ca turneul Back to Bass va continua in acest an, iar Sting va interpreta multe din cele mai cunoscute hituri ale sale, acompaniat de o trupa formata din cinci muzicieni.
Turneul porneste in luna mai in America de Nord, iar in iulie ajunge in Europa, cu spectacole programate in Suedia, Franta, Germania, Norvegia, Italia si Romania (itinerariul complet mai jos). Concertul de la Bucuresti are loc pe data de 31 iulie, este gazduit de Romexpo si organizat de Marcel Avram si East European Events, in colaborare cu D&D East Entertainment.
 Turneul Back to Bass a incantat criticii de pretutindeni si a cules recenzii spectaculoase:
  • "Sting este atemporal intr-un spectacol sublim ". (The Boston Globe, October 24, 2011)
  • "Un Sting mai bun ca niciodata " (Nice Matin, November 13, 2012)
  • "Concertul anului " (Korzar, November 18, 2012)
  • "Concertul sau este o capodopera muzicala " (Onet Muzyka, November 22, 2012)

Sting ii va avea alaturi pe scena pe vechiul sau colaborator, chitaristul Dominic Miller, pe Vinnie Colaiuta (tobe), David Sancious (clape), Peter Tickell (vioara electrica), and Jo Lawry (voce).
Compozitor, interpret, autor, actor, activist – Sting s-a nascut in orasul englez Newcastle, iar in 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alaturi de Stewart Copeland si Andy Summers. Formatia a lansat cinci albume, a castigat sase Premii Grammy, iar in 2003 a fost introdusa in The Rock and Roll Hall of Fame.
Din 1985, Sting a lansat 13 albume solo. Pentru a marca aniversarea a 25 de ani de cariera, Sting a lansat 25 Years, un box set de colectie si albumul The Best Of 25 Years. Sting 25, aplicatia gratuita pentru iPad, onorata cu distinctia Cannes Lions la categoria Best Design/Aestetic la Cannes Lions International Festival of Creativity este disponibila prin iTunes si ofera acces la imagini din concertul aniversar de 60 de ani al artistului, plus interviuri, fotografii, videoclipuri si multe altele.
Sting a vandut aproape 100 de milioane de albume, solo dar si alaturi de Police, iar ca artist solo a castigat inca 10 Premii Grammy, un Golden Globe, un Emmy si a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

Mike & The Mechanics si James Walsh, in deschiderea concertului Sting

Mike & The Mechanics si James Walsh au fost invitati de Sting sa cante in deschiderea concertului sau de la Bucuresti.

Sting revine in Romania cu turneul Back to Bass, pe 31 iulie, la Romexpo. Artistul britanic va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale acompaniat de o trupa de cinci instrumentisti. Spectacolul este organizat de Marcel Avram si East European Events, in colaborare cu D&D East Entertainment.
Mike & The Mechanics s-a format in 1984, la initiativa membrului fondator Genesis, Mike Rutherford. Trupa a pornit la drum cu doi solisti vocali: Paul Carrack si Paul Young.
Debutul discografic al trupei s-a produs in 1985, cu albumul intitulat Mike + The Mechanics, care a produs doua mari hituri: Silent Running (On Dangerous Ground) si All I Need Is a Miracle. In 1988, trupa a lansat The Living Years, un album care s-a bucurat de succes la nivel global si datorita hitului omonim.
Au urmat alte doua materiale de studio, Word of Mouth (1991) si Beggar on a Beach (1995), care au sporit succesul trupei, transformand-o intr-una dintre cele mai respectate si apreciate trupe rock. Ambele albume au produs hituri de mare succes radiofonic, precum Word of Mouth, Over My Shoulder, Another Cup of Coffee si Beggar On A Beach Of Gold. In 1996, trupa a lansat albumul Hits. In 1999, a intrat in studio si a produs un nou material, cu titlul Mike & The Mechanics (cunoscut si sub denumirea de M6, datorita faptului ca este cel de-al saselea album).
In iulie 2000, trupa il pierde pe solistul vocal Paul Young, decedat in urma unui atac de cord. Activitatea trupei este imediat suspendata. Va fi reluata patru ani mai tarziu, cand trupa s-a regrupat sub denumirea oficiala Mike + The Mechanics featuring Paul Carrack. Dupa cum o arata si denumirea, Carrack a capatat un rol mult mai important in trupa, fiind acum singurul solist vocal, cantand si la instrumente cu clape si asumandu-si chiar si unele compozitii. In aceasta formula, trupa lanseaza albumul Rewired (2004).
Dupa o noua pauza indelungata, trupa revine in 2010, cu o noua echipa de muzicieni grupati in jurul liderului Mike Rutherford. Printre noii veniti se numara solistul vocal britanic Andrew Roachford si actorul, cantaretul si dansatorul canadian Tim Howar. Cu aportul acestora, trupa lanseaza un nou material de studio, intitulat The Road (2011).
De-a lungul timpului, numele Mike & The Mechanics s-a dovedit a fi o alegere potrivita, in contextul in care viata trupei a fost marcata de mai multe schimbari de componenta, in jurul lui Mike Rutherford. In 2013, trupa este gata sa mai scrie o fila de istorie, intorcandu-se acolo unde ii este locul: pe scena.


James Walsh este fostul solist vocal al trupei post-Britpop Starsailor. Dupa aproape un deceniu de cantat in aceasta formatie, James a luat decizia dificila de a suspenda activitatea trupei pe termen nelimitat si de atunci nu s-a mai uitat inapoi. A pornit in turneu cu Sheryl Crow si apoi s-a apucat sa scrie muzica alaturi de Suzanne Vega. Ajuns compozitor in puterea cuvantului, s-a bucurat de avantajele noului sau statut, de creator de piese pentru alti artisti, fapt ce l-a inspirat sa compuna muzica noua si pentru el. Alaturi de producatorul si compozitorul Sacha Skarbek (cunoscut pentru proiecte derulate cu Duffy si Adele), James si-a maturizat sound-ul, brut, dar in acelasi timp, suficient de sofisticat.
La inceputul lui 2013, James Walsh a lansat primul sau EP solo, intitulat Time is Nigh, o reflectie asupra ultimilor doi-trei ani din viata sa. Cu o chitara acustica si cateva piese noi foarte bune, artistul este gata sa se prezinte in fata publicului din toata lumea.


Preturile biletelor sunt urmatoarele:

Tribuna/Pe scaune – 479,25 lei,
Golden Circle (promo) – 272,64 lei,
Silver Circle (promo) – 204,48 lei
Acces general (promo) – 144,84 lei.

Biletele promo vor fi valabile pana la epuizarea a cate 2.000 de bilete din fiecare categorie. Ulterior, preturile vor fi urmatoarele: Golden Circle – 340,8 lei, Silver Circle – 255,6 lei,Acces general –181,05 lei.

0 comentarii: