FUEGO-TURNEU EXTRAORDINAR ”SERENADA PENTRU DAN SPATARU”

miercuri, 5 februarie 2014


FUEGO il va omagia pe Dan Spataru in primavara aceasta, in cadrul unui turneu extraordinar, ce va poposi in 10 orase. Spectacolul se numeste "Serenada pentru Dan Spataru" si va readuce in prim plan, intreaga istorie de slagare a maestrului, interpretata de Fuego.
Concertele vor pastra aerul de aur impus de personalitatea lui Dan Spataru si de sensibilitatea cantecelor sale, descoperind cu totii, cata complexitate exista in muzica romaneasca. Paul Surugiu a pregatit numeroase surprize, momente inedite, un LP dedicat maestrului, un joc intre teatru si interpretare, o noua infatisare a "lumii muzicale " numite SPATARU, o istorie pe un patefon al vremilor, cu o coloana sonora nemuritoare.
Turneul "SERENADA PENTRU DAN SPATARU" va fi o colectie a celor mai frumoase cantece din muzica romaneasca, o reverenta facuta de Fuego in fata modelului sau, intr-o interpretare inedita, spectaculoasa, aducandu-ne aminte ca esenta viitorului sta in felul in care rememoram, in care actionam si pretuim valorile.
"Dan Spataru mi-a fost model, inspiratie. Am crescut dorindu-mi sa ajung ca el, sa-l cunosc ori sa am ocazia de a canta pe o scena un cantec de-al sau. Bucuria este cu atat mai mare cu cat stiu ca ultimul vis al maestrului era un turneu national in care sa poata interpreta cele mai indragite cantece. Tot ce-mi doresc este ca publicul sa-l redescopere pe Spataru prin vocea mea, sa fredoneze slagarele nemuritoare compuse de cei mai mari compozitori ai neamului si sa accepte ideea ca muzica romaneasca poate concura oricand, prin frumusete, melodicitate si complexitate cu oricare alte creatii din arta mondiala.Dan Spataru a fost in sine, un spectacol, emanand decenta, verticalitate, perseverenta, reusind astfel, cu timbrul sau inconfundabil, sa creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se canta oricum, peste tot, de oricine, la orice ora. Asta dovedeste ca muzica sa e vie, ca spiritul sau e prezent, ca versurile, fanfara, tarancuta, drumurile sunt printre noi! Asa cum unii il au pe Gilbert Becaud, altii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, asa exista pentru romani Dan Spataru si cred cu ardoare, atat prin acest spectacol, cat si in fiecare moment, ca e necesar sa-i reactualizam memoria, cantecul, viata si decenta! Pentru ca Dan Spataru este un erou real la care ne raportam si pe care il oferim drept exponent atunci cand suntem intrebati de marile figure ale muzicii. Maestre Dan, sa-mi traiesti si impreuna, sa reinviem si sa cantam spiritul tau, serenada ta, intr-o serenada numita continua SPATARU", ne-a declarat Fuego.
Libertatea, partenerul oficial al turneului, va prezinta in exclusivitate, datele si locatiile in care se vor desfasura spectacolele, urmand sa va tina la curent cu eventualele modificari si cu surprizele pe care Fuego le va dezvalui pe parcurs:
-21 martie, ora 19:00 - Ploiesti (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 22 martie, ora 19:00 - Constanta (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-23 martie, ora 19:00 - Galati (Teatrul Muzical "Nae Leonard");
-24 martie, ora 19:00 - Focsani (Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia");
-25 martie, ora 19:00 - Iasi (Casa de Cultura a Studentilor );
-26 martie, ora 19:00 - Barlad (Casa de Cultura a Sindicatelor)
-27 martie, ora 19:00 - Adjud (Casa de Cultură "Tudor Vornicu");
-28 martie, ora 19:00 - Piatra Neamt (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-29 martie, ora 19:00 - Bacau ( Filarmonica " Mihail Jora ", sala Ateneu )
-30 martie, ora 19:00 - Brasov (Casa de Cultură, Sala Reduta);
Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecărei săli de spectacol.
Pentru informatii suplimentare, puteti suna la numărul de telefon: 0746774204

0 comentarii: