Cerbul de Aur nu se organizeaza nici in 2011

marți, 12 iulie 2011

Festivalul Cerbul de Aur de la Brasov nu se organizeaza nici in 2011, decizia fiind motivata de lipsa de fonduri.


Dupa ce in 2010 festivalul a fost anulat pe ultima suta de metri, dupa schimbarea conducerii TVR, nici anul acesta Cerbul de Aur nu a fost cuprins in bugetul TVR pe 2011. Conform unui comunicat de presa citat de exclusivNEWS.ro, "Situatia financiara de moment a televiziunii nu permite organizarea in acest an a festivalului. Exista insa premise favorabile pentru editia de anul viitor".

Prima editie a festivalului international Cerbul de Aur a fost organizata in anul 1968, la Teatrul din Brasov. Insa dupa doar patru editii organizarea festivalului a fost sistata de regimul comunist.

Dupa 20 de ani, festivalul se reia de aceasta data in Piata Sfatului din Brasov. Nume grele din show-biz-ul international precum Diana Ross, Rey Charles, Tom Jones, Kyle Minouge, Toto Cutugno, vin la Poalele Tampei pentru recitaluri extraordinare. Insa minunea nu tine decat 7 ani. In 1997, Cerbul se suspenda din motive financiare pana in anul 2001 cand TVR rebranduieste festivalul si il tine in viata doar patru ani pana in 2005.

Dupa o pauza de doi ani, Cerbul se reia in 2008, dar se opreste, iar in 2009. Anul trecut, Cerbul trebuia organizat in perioada 1-6 septembrie la Brasov.

0 comentarii: