Festivalul Mamaia 2011

marți, 12 iulie 2011

Mamaia_-_Teatrul_de_vara_Soveja.jpgChiar dacă detaliile legate de desfăşurarea celei de-a 41-a ediţii a Festivalului Mamaia nu sunt încă definitivate, un lucru pare a fi cert. Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, festivalul va avea loc în ultimul week-end din august şi va fi găzduit în acelaşi loc ca şi în ultimii doi ani, Teatrul Soveja, din Constanţa. La fel ca şi în 2010, şi în 2009, se ridică aceeaşi întrebare: De ce un festival care are în titulatură numele staţiunii „Mamaia" se desfăşoară în Constanţa? Răspunsul este unul simplu: Teatrul de Vară din staţiune este aproape în paragină, nefiind un loc tocmai potrivit pentru ca un astfel de festival cu tradiţie să se poată desfăşura.
În ceea ce priveşte banii pentru această ediţie, nu se ştie dacă vor fi fonduri necesare pentru desfăşurarea festivalului sau de unde se vor procura aceşti bani. Anul trecut, cu mai puţin de zece zile de începerea festivalului, organizatorii nu aveau banii necesari desfăşurării competiţiei. Într-un final au fost alocaţi 1.760.000 lei, cu 20% mai puţin decât în 2009.
Preşedintele festivalului a fost, în 2010, Mădălin Voicu, la secţiunea interpretare au fost selectaţi 30 de interpreţi, iar la creaţie, 18 piese. Festivalul a putut fi preluat gratis de orice televiziune care a dorit să-l transmită în direct.
Anul trecut premiile au fost în valoare de 1.500 euro (pentru locul I), 1.000 euro (pentru locul al II-lea) şi 500 euro (pentru locul al III-lea) atât la secţiunea „Interpretare", cât şi la „Creaţie". Marele trofeu a constat într-un autoturism marca Skoda Fabia, care a fost acordat concurentei Daniela Cojocaru.
Decizia privind organizarea festivalului la Teatrul Soveja a fost luată în 2009, când Teatrul de Vară din Mamaia nu a mai fost luat în calcul pentru organizarea competiţiei, fiind alocaţi 907.411,7 de lei, fără TVA, către SC Mobitom SRL, pentru efectuarea reparaţiilor la Teatrul Soveja.

0 comentarii: